Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

China Sedang Berusaha Meningkatkan Eksport Sebagai Perang Dagang Baru Mungkin Datang

China

(SeaPRwire) –   Baru-baru ini, China telah memberi tumpuan lebih untuk meningkatkan eksportnya dan mengawal pertumbuhan ekonominya. Semua orang menduga bahawa perang perdagangan baru mungkin akan berlaku.

New Delhi, Delhi Mar 7, 2024  – China sedang berusaha untuk melakukan peralihan dan mencipta model pertumbuhan yang sihat. Dengan bantuan model pertumbuhan ini, negara ini mengambil inisiatif untuk memberi kesan mendalam ke atas ekonomi global. Kini, ia datang untuk dilihat bahawa ibu negara China, Beijing kini memberi tumpuan lebih kepada pembuatan produk baru. Pembuatan produk baru boleh menjadi cara terbaik untuk menawan pasaran global. Pihak berkuasa China mendakwa bahawa kini, mereka tidak berada dalam keadaan mampan. Ia juga dianggap bahawa negara itu mungkin akan memasuki perang perdagangan dalam masa terdekat. Oleh itu, sungguh penting bagi mereka untuk memberi tumpuan kepada model pertumbuhan negara.

China adalah sebuah negara yang perlu bekerja lebih keras dalam pembuatan. Dalam banyak sektor, ia dilihat bahawa negara itu bergantung kepada orang lain. Oleh itu, jika mereka memberi tumpuan lebih kepada pembuatan barang mereka sendiri, ia akan sangat membantu mereka. Tindakan khusus ini akan membantu meningkatkan KDNK mereka. Satu suku KDNK China bergantung kepada hartanah negara itu. Tetapi kini mereka cuba bekerja dalam pelbagai sektor lain, yang akan membantu mereka untuk mencipta model pertumbuhan yang sihat.

Dalam situasi ini, ahli analisis asing berkata bahawa China perlu bimbang tentang sokongan stimulan yang menentukan. Berkenaan perkara ini, Leland Miller, CEO China Beige Book telah berkata ‘Mereka bimbang tentang pengembangan kredit yang tidak bertanggungjawab, mereka bimbang tentang sektor hartanah. Mereka mahu hanya mengukuhkan pertahanan dan memberi tumpuan kepada keutamaan keselamatan negara, membina ekosistem cip domestik, anda tahu, mengukuhkan teras ekonomi, memberi tumpuan kepada pembuatan maju’. Kini negara itu tidak cuba mengambil sebarang bahagian dalam persaingan. Mereka kini hanya memberi tumpuan untuk memberi sokongan yang mencukupi kepada ekonomi mereka.

Media Contact

Daniel Martin

Sumber :Daniel Martin

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.