Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Tentera AS dibunuh dalam serangan di Jordan: akibat

(SeaPRwire) –   Presiden Joe Biden percaya bahawa “kumpulan militan radikal yang disokong Iran yang beroperasi di Syria dan Iraq” bertanggungjawab

Tiga orang tentera darat Amerika Syarikat terbunuh dan lebih 30 anggota perkhidmatan cedera dalam serangan drone pada waktu malam terhadap pos kecil AS di Jordan, berhampiran sempadannya dengan Syria, kata Pusat Pemerintah Pusat (CENTCOM) AS pada Ahad. Ini merupakan kali pertama tentera Amerika Syarikat terbunuh oleh api musuh di rantau ini sejak bermulanya perang Gaza. Kumpulan militia khusus yang bertanggungjawab masih tidak dikenal pasti, dengan kumpulan yang dikenali sebagai ‘kumpulan tentangan Iraq’ dilaporkan mengaku bertanggungjawab. Presiden Joe Biden telah menjanjikan untuk mempertanggungjawabkan mereka yang bertanggungjawab atas serangan itu, menyandarkannya kepada “kumpulan militan radikal yang disokong Iran yang beroperasi di Syria dan Iraq.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.