Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Pesawat peribadi Trump terkena pesawat kosong di lapangan terbang Florida – Reuters

(SeaPRwire) –   Kapal terbang peribadi bekas presiden AS menyentuh kapal terbang kosong dengan sayapnya di lapangan terbang Florida – Reuters

Sebuah kapal terbang peribadi yang dilaporkan milik bekas Presiden Amerika Syarikat Donald Trump menyentuh sebuah kapal terbang korporat yang tidak diduduki dengan hujung sayapnya ketika ia sedang dipindahkan selepas mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Palm Beach di Florida, Reuters menulis pada hari Rabu, dengan merujuk kepada sumber yang tidak dikenali.

Jabatan Penerbangan Awam (FAA) kejadian itu pada hari Ahad di laman webnya, walaupun ia tidak menyebut pemilik kapal terbang itu.

“Sebuah Boeing 757 milik persendirian mendarat dengan selamat di Lapangan Terbang Antarabangsa West Palm Beach sekitar pukul 1:20 pagi waktu tempatan pada hari Ahad, 12 Mei. Ketika bergerak, hujung sayapnya menyentuh sebuah kapal terbang korporat yang diparkir dan tidak diduduki,” agensi itu berkata, dengan menambah bahawa kejadian itu berlaku di bahagian lapangan terbang di mana FAA tidak mengarahkan kapal terbang.

Tidak diketahui sama ada Trump berada di atas kapal terbang ketika kejadian itu berlaku.

Hari sebelum perlanggaran itu, calon Republikan terbang untuk mengadakan perhimpunan di Wildwood, di New Jersey yang biasanya menyokong Demokrat.

Trump membeli Boeing 757 pada tahun 2011 dengan harga $100 juta, dan sejak itu ia telah banyak diubahsuai. Kapal terbang itu memainkan peranan penting dalam kempen presiden 2016-nya, di mana ia kerap kelihatan di latar belakang perhimpunan. Dikenali sebagai ‘Trump Force One’, ia kerap kelihatan berhampiran pentas perhimpunan, sering dengan runut bunyi filem Harrison Ford ‘Air Force One’ diputar.

Trump mengekalkan kediaman di resor Mar-a-Lago-nya di Palm Beach.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.