Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Pesawat penumpang terhempas di Afghanistan – pegawai

(SeaPRwire) –   Kemalangan itu berlaku di Wilayah Badakhshan negara itu, menurut pihak berkuasa tempatan

Sebuah pesawat penumpang telah terhempas di Afghanistan, agensi berita Tolo telah melaporkan, dengan merujuk kepada pegawai-pegawai tempatan.

Insiden itu berlaku pada pagi Ahad di kawasan pergunungan di Wilayah Badakhshan di bahagian timur laut negara itu, Zabihullah Amiri, ketua jabatan maklumat dan kebudayaan wilayah, memberitahu agensi itu. Pasukan pencarian telah dihantar ke kawasan itu, Amiri tambah.

Belum jelas jenis pesawat yang terlibat atau bilangan penumpang yang berada di atas kapal terbang itu.

BUTIR-BUTIR AKAN MENYUSUL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.