Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Moulin Rouge cabaret terkenal di Paris mengalami kerosakan (VIDEO)

(SeaPRwire) –   Blade kincir angin yang menaungi tempat hiburan terkenal itu jatuh pada waktu pagi awal Khamis

Blade kincir angin yang berada di atas Moulin Rouge cabaret terkenal di dunia di Paris jatuh pada waktu pagi awal Khamis, pihak bomba tempatan melaporkan. Insiden itu tidak menyebabkan sebarang kecederaan.

Moulin Rouge, yang diterjemahkan sebagai ‘Kincir Merah’ dalam bahasa Inggeris, membuka pintunya pada tahun 1889 dan menjadi salah satu tarikan pelancong terbesar di ibu negara Perancis. Lokasi itu dirayakan sebagai tempat kelahiran can-can, dengan pertunjukannya yang menakjubkan mengpopularisasikan cabaret di seluruh Eropah dan seterusnya.

Satu-satunya insiden sebelum ini yang menyebabkan sebarang kerosakan kepada Moulin Rouge adalah kebakaran besar yang merosakkan bangunan itu pada tahun 1915.

Pada Khamis, blade kincir itu jatuh dan mengenai tiga huruf pertama papan tanda beriluminasi yang membawa nama lokasi itu. Punca insiden itu masih tidak diketahui.

Speaker untuk Moulin Rouge memberitahu Reuters bahawa blade kincir itu jatuh antara jam 2 pagi dan 3 pagi, beberapa jam selepas pertunjukan terakhir berakhir.

AFP membuat kenyataan wakil tempat terkenal itu dengan mengatakan bahawa “setiap minggu, pasukan teknikal kabaret memeriksa mekanisme kincir angin, dan tidak menyedari sebarang masalah.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.