Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Letupan menggoncangkan paip gas utama Iran (VIDEOS)

(SeaPRwire) –   Api besar dan tiang asap telah dirakam dalam video yang sedang menular di talian

Letupan besar telah meletus di paip gas di Pusat Iran, Mehr News Agency melaporkan, mengutip pegawai-pegawai tempatan. Pasukan penilaian telah dihantar ke kawasan itu untuk meninjau kerosakan.

Letupan meletus pada waktu pagi Rabu berhampiran bandar Borujen, kira-kira 64km (39 batu) selatan ibu negeri wilayah Shahr-e Kord, menurut Mehr, yang mengutip pentadbiran bandar tempatan dan pegawai bomba.

“Bunyi yang menakutkan dan kemudian api disebabkan oleh letupan utama talian penghantaran gas negara (baris 65) antara laluan Halvai dan lebuh raya Beldaji, dan untuk sekarang, sehingga saat ini, tiada seorang pun yang cedera atau cedera. Tidak ada mangsa,” Ismail Yazdani, komander jabatan bomba dan perkhidmatan keselamatan Borujen, dilaporkan berkata.

Footage yang sedang menular di media sosial didakwa menunjukkan akibat letupan itu, dengan api bola terang dan menara asap yang dilihat meningkat ke langit.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.