Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Autopsi baru Jeffrey Epstein membuktikan beliau tidak membunuh diri – adik

(SeaPRwire) –   Mark Epstein telah mendakwa gambar otopsi yang tidak dilaporkan sebelum ini bertentangan dengan kisah rasmi tentang nasib kematian pedofil yang didakwa

Abang Jeffrey Epstein telah mendedahkan gambar otopsi yang tidak dilaporkan sebelum ini, mendakwa ia membuktikan bahawa pedagang seks kanak-kanak yang didakwa itu tidak mungkin membunuh diri dalam sel penjara.

Mark Epstein membincangkan gambar dan bukti lain dalam temubual Jumaat dengan pengacara podcast US, Megan Kelly. Gambar itu menunjukkan parut merah besar di tengah leher mangsa mati, yang abangnya kata tidak konsisten dengan laporan oleh pihak berkuasa bahawa dia menggantung diri di sel penjara Bandar New York.

Jika Jeffrey Epstein telah dijumpai menggantung dari katil atas, seperti dilaporkan, tanda ligatur sepatutnya naik ke bawah dagu dan belakang telinganya, kata abangnya. “Dari gambar itu, tanda ligatur di lehernya lebih di tengah leher dan agak terus ke belakang,” katanya. “Dalam penggantungan, ia pergi sangat tinggi di hadapan leher kerana anda tenggelam ke dalam simpul.”

Jeffrey Epstein dijumpai mati di dalam selnya di Pusat Penjara Metropolitan Bandar New York pada 2019, semasa menunggu perbicaraan atas tuduhan perdagangan seks. Kematiannya ditetapkan sebagai bunuh diri oleh pakar perubatan kemalangan utama bandar.

Keraguan terhadap penemuan rasmi telah mencetuskan spekulasi bahawa Epstein dibunuh untuk mencegah pendedahan mungkin terhadap orang kaya dan berpengaruh politik dalam senarai pelanggannya. Dokumen mahkamah yang disegel sebelum ini dari kes salah seorang mangsa didakwanya telah dibebaskan bulan lepas tetapi tidak mengandungi sebarang maklumat letupan yang beberapa pemerhati harapkan.

Mark Epstein telah meragui bahawa banduan lain di bahagian penjara di mana abangnya ditempatkan membunuhnya. Kamera di bahagian itu tidak berfungsi pada malam kematian Epstein, menurut pihak berkuasa kerajaan, yang enggan melepaskan rakaman dari kamera di luar sayap atau mendedahkan identiti banduan lain.

“Semua yang saya dapat daripada mereka, untuk setiap soalan saya, ialah, ‘Selepas siasatan menyeluruh, kami menentukan ia adalah bunuh diri,'” kata Mark Epstein. “Itulah jawapan saya dapat untuk setiap soalan.” Dia mendakwa amalan penyiasatan normal tidak diikuti, seperti meninggalkan mayat di tempat sehingga pakar perubatan tiba.

Mark Epstein juga menimbulkan persoalan tentang gambar otopsi kakinya abangnya, yang tidak mempunyai tanda kemerahan, bertentangan dengan dakwaan rasmi tentang kedudukan mayatnya. “Jika dia menggantung cara yang dikatakan, akan ada bukti kemerahan di kakinya dan bongkak,” katanya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.