Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

AstraZeneca menarik balik vaksin Covid di seluruh dunia

(SeaPRwire) –   Syarikat AstraZeneca mendapati diri dalam air suam selepas dakwaan bahawa vaksin itu boleh menyebabkan kerakusan darah dalam kes-kes yang jarang berlaku

Syarikat farmaseutikal AstraZeneca telah mengumumkan penarikan balik vaksin Covid-19 mereka dari pasaran global, mendakwa dadah itu telah diketepikan oleh alternatif.

Perkembangan itu datang selepas pembuat dadah baru-baru ini mengakui bahawa vaksin itu boleh menyebabkan kerakusan darah yang boleh membawa maut dalam kes-kes yang jarang berlaku.

BUTIR-BUTIR AKAN MENYUSUL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.