Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Anjing keluarga Biden menggigit Dua Puluh Empat Kali Agensi Rahsia – media

(SeaPRwire) –   Anjing keluarga Biden menggigit Dua Puluh Empat Kali Agensi Rahsia – media

Panglima, anjing keluarga Biden, telah menggigit agensi Rahsia yang bertugas melindungi presiden dan isterinya sekurang-kurangnya 24 kali sebelum anjing itu dihantar jauh dari Rumah Putih, mengikut dokumen agensi yang diperoleh CNN pada Rabu.

Anjing Jerman Shepherd itu menjadi bahaya di tempat kerja sehingga ia menyebabkan agensi mengubah cara mereka bekerja, menurut emel dalaman.

“Kesan gigitan anjing baru-baru ini telah menguji kami untuk menyesuaikan taktik operasi kami apabila Panglima hadir – sila beri ruang yang banyak,” tulis seorang pembantu ketua agen khas bahagian Perlindungan Presiden dalam emel kepada seluruh pasukan pada Jun, dengan mendesak penerima untuk “menjadi kreatif untuk memastikan keselamatan peribadi kami sendiri.”

Panglima akhirnya dihantar jauh dari Rumah Putih pada September selepas siri kejadian menggigit yang didokumenkan dengan baik melibatkan agensi Rahsia. Walau bagaimanapun, hanya 12 serangan sedemikian dilaporkan sebelum ini.

Pada November 2022, anjing itu menggigit lengan kanan dan paha seorang pegawai bahagian beruniform begitu teruk sehingga beliau perlu rawatan hospital. Pada April, seorang pekerja Rahsia tidak dinamakan memfailkan tuntutan untuk kecederaan traumatik dengan Jabatan Buruh Amerika Syarikat, menjelaskan bahawa Panglima “melompat ke arah saya dan menggigit lengan kiri saya,” menyebabkan “dua kesan gigitan dan kulit terkoyak dengan darah hadir.”

Pada bulan seterusnya, seorang ejen khas memberitahu rakan sekerja bahawa staf Rumah Putih telah diberitahu bahawa “haiwan peliharaan itu tidak sepatutnya bersendirian.”

Agen yang bekerja di luar Rumah Putih juga terdedah kepada bahaya anjing itu, menurut dokumen. Seorang ejen khas dari unit lawan pengintipan digigit pada lengan kiri ketika menyediakan keselamatan di rumah Rehoboth Beach presiden pada Julai, “menyebabkan luka terbuka dalam yang teruk,” menurut emel yang dilihat CNN. “Akibat serangan itu [terhapus] mula kehilangan [terhapus] jumlah darah yang besar dari [terhapus] lengan,” yang memerlukan enam jahitan dan antibiotik.

Agensi memberi amaran kepada pegawainya mengenai bahaya yang ditimbulkan oleh Haiwan Peliharaan Pertama seawal Oktober 2022, apabila seorang teknikal tidak dinamakan menulis bahawa beliau “bimbang tentang tingkah laku haiwan peliharaan [terhapus] yang semakin buruk dan bahawa… sesuatu yang lebih teruk akan berlaku kepada orang lain.”

Apabila serangan berlipat ganda, jurucakap Rahsia Anthony Guglielmi meminta pasukan media agensi untuk “merangka potensi respon awam” untuk soalan wartawan pada Julai.

Sumber dalaman memberitahu CNN bahawa keluarga Biden “patah hati” atas kerosakan yang disebabkan oleh anjing mereka yang “terlalu melindungi”, dengan menekankan mereka berulang kali telah “cuba bekerja pada” dengan pelatih tingkah laku dan doktor haiwan sebelum akhirnya menghantar anjing itu untuk tinggal bersama keluarga.

Major, anjing Jerman Shepherd Biden keluarga yang lain, juga dihantar jauh dari Rumah Putih pada 2021 selepas beberapa insiden menggigit, walaupun usaha untuk “latihan” anjing itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.