Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Sake Jepun Terbaik – Go-Sake Menang Emas

Best Japanese Sake

(SeaPRwire) –   Go-Sake dianugerikan Emas dan ‘Terbaik dalam Kelas’ di Berlin

Berlin, Jerman Apr 4, 2024  – The Craft Spirits Berlin Awards ialah pertandingan utama di Eropah untuk minuman beralkohol kraftangan.

Produk yang diajukan dinilai oleh 21 orang ahli juri antarabangsa yang terdiri daripada pakar dan pakar analisis sensori. Sistem penarafan 100 mata digunakan dalam uji rasa buta untuk menilai aroma, rasa, keseimbangan, dan ciri-ciri yang unik. Bergantung kepada markah yang dicapai, pingat emas, perak atau gangsa akan dianugerahkan. Tahun ini, lebih 570 produk telah diajukan.

Tahun ini, Junmai Ginjo Go-Sake yang dihasilkan oleh Kilang Arak Arimitsu di Kochi, telah dianugerahi Emas dan diiktiraf sebagai sake Jepun terbaik.

“Kami gembira dengan dua anugerah ini dan mengucapkan terima kasih kepada 21 ahli juri dan Craft Spirits Berlin atas penghormatan ini,” kata Dr. Bastian Schwithal, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas Bersama Go-Sake.

“Permintaan antarabangsa yang semakin meningkat untuk pengalaman kulinari yang autentik telah menyumbang kepada populariti sake Jepun yang semakin meningkat. Pada dasarnya, populariti sake Jepun mencerminkan daya tarikan orang ramai terhadap budaya kaya dan kemahiran kraftangan Jepun.”

Junmai Ginjo Sake ialah jenis sake khas yang ditakrifkan oleh proses pengeluaran tertentu. ‘Junmai’ merujuk kepada fakta bahawa sake itu dibuat sepenuhnya daripada beras, tanpa penambahan alkohol atau gula. ‘Ginjo’ menunjukkan taraf kualiti yang menunjukkan bahawa beras yang digunakan untuk sake telah dibersihkan dengan tinggi untuk mencapai kemurnian dan penyempurnaan yang lebih besar. Oleh itu, Junmai Ginjo Sake terkenal dengan rasa halus, profil aroma kompleks, dan kualiti tinggi.”

– Go-Sake ialah jenama sake Jepun yang ditubuhkan pada tahun 2017 untuk mempromosikan budaya sake Jepun. Go-Sake menawarkan sake berkualiti tinggi daripada kilang sake kecil dan menyokong kilang-kilang ini memperkenalkan sake buatan tangan mereka ke Eropah. mewakili pendekatan baru, moden untuk pengambilan sake dengan pakej moden dan penyebaran pengetahuan kontemporari melalui sesi degustasi, kuliah, bengkel dan sesi latihan. Baru-baru ini, Go-Sake dimasukkan ke dalam senarai sake kraft terbaik MEINIGER’S WEINWELT dan dianugerahi Emas sebagai masukan Jepun terbaik di Frankfurt International Wine Trophy pada tahun 2023. Ini diikuti oleh Emas di Berlin dan Lyon pada tahun 2024.

Media Contact

Go-Sake / Mei Watana­be

Sumber :Go-Sake

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.