Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Kripto seperti Bitcoin, Solana, dan Terra Mendorong Spekulasi Minggu Ini

Crypto Coins

(SeaPRwire) –   Pada minggu berita kripto ini, mata wang digital seperti Terra, Bitcoin, dan Solana terus maju dengan beberapa spekulasi seperti peningkatan minat.

Gurgaon, Haryana 8 Januari 2024  – Minggu pertama 2024 bermula dengan baik dan berakhir dengan kemajuan baru yang dibuat dalam dunia kripto. Di kalangan yang lain, peningkatan minat yang menonjol diperhatikan dalam pelabur global dan pedagang pasaran kripto, yang mengelilingi Solana, Terra, Bitcoin, dan SEC AS. Ini terutamanya boleh dikaitkan dengan perkembangan utama yang diiktiraf oleh entiti-entiti tersebut.

Perubahan ketara pertama dilihat untuk Bitcoin yang termasuk sentimen positif dalam pasaran global. Token itu menyaksikan peningkatan pantas dalam dominasinya berikutan rally pasaran pada Hari Tahun Baru. Selain itu, kronik ini bertambah dengan sentimen positif menjelang kelulusan Bitcoin ETF spot oleh SEC AS, pada 10 Januari. Sementara itu, pencipta model Bitcoin S2F PlanB meramalkan harga BTC boleh mencapai $55,000 apabila penghalving menghampiri dan dijadualkan mencapai $1 juta menjelang akhir 2025. Sementara itu, apabila pasaran kripto yang lebih luas melihat lebih $700 juta dalam pencairan pada 3 Januari 2024, memadam keuntungan awal, Bitcoin segera menarik diri.

Selain itu, Dennis Porter, CEO Satoshi Action Fund, mendedahkan “kebimbangan ketara” Senator AS Thom Tillis tentang ‘Rang Undang-Undang Larangan Bitcoin’. Pada masa yang sama, ia menekankan kepentingan menangani kewangan haram dan pendekatan peraturan seimbang untuk inovasi. Pada masa yang sama, 210,010 BTC, bernilai $9 bilion, ditukarkan dalam blok #824239 pada 4 Januari 2024, yang menunjukkan salah satu transaksi Bitcoin paling ketara sehingga kini.

Pada masa yang sama, Solana, rantaian blok yang menonjol dengan token asal SOL, juga menyaksikan bonus pendaftaran ketara. Menurut laporan oleh media CoinGape, pertukaran mata wang kripto terbesar di dunia, Binance, mengumumkan rancangan untuk membina sokongan SOL silang margin bersama-sama dengan pasangan margin berasingan di platformnya. Sementara itu, Solscan, platform analisis blok Solana, juga bergabung tenaga dengan Etherscan secara strategik. Komuniti Terra Klasik juga menyaksikan beberapa perubahan positif. Binance juga mengumumkan pembakaran 5.57 bilion token Terra Luna Klasik. Secara kolektif, komuniti menyedari pembakaran 93 bilion LUNC dengan penambahan ketara ini. Selain itu, komuniti juga menolak cadangan pembakaran 8 juta USTC, dengan tujuan untuk menggunakannya untuk tujuan berkaitan pembangunan rantaian.

Media Contact

Daniel Martin

Sumber :Daniel Martin

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.