Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Eric North Pandu Cara Mencari Kebahagiaan Abadi Menerusi Pengajaran Jiwanya

eric happiness warrior 3 16 2024 112

(SeaPRwire) –  

Bandar Raya New York, New York Mar 28, 2024  – Eric North adalah seorang penulis dan penceramah motivasi yang terkenal dengan kata-kata bijak dan keperibadian yang kuat. Dalam tahun-tahunnya memberi inspirasi kepada orang lain, dia telah mendapat gelaran ‘The Happiness Warrior’ yang membimbing pengikutnya untuk mencari kedamaian dan kebahagiaan yang kekal. Meneruskan perjalanannya membantu orang lain dan memberi nasihat kepada mereka tentang pelbagai pelajaran hidup, Eric kini menawarkan beberapa pelajaran rohani. North telah berulang kali bercakap tentang kasih sayang dan kekagumannya terhadap Bandar Raya New York. Berkata tentang bagaimana tempat ini terus memberi inspirasi kepadanya sepanjang hayatnya, North berkata bahawa dia sentiasa merasakan rasa rumah, keamatan, dan pertimbangan di sini. Dia berkata NYC adalah tempat yang terbaik datang untuk menguji keupayaan mereka dan mencari panggilan mereka. Bandaraya ini sibuk dan sibuk tetapi meletup dengan tenaga naik turun kehidupan, menawarkan lingkaran kehidupan yang sentiasa hadir dan kekal.

Penulis terlaris itu berada di NYC untuk acara sedih, tetapi dia merenung dalam fikiran sebagai matahari pagi mula bersinar di atas menara bandar. Di kejauhan, dia boleh melihat kilauan sungai dan cahaya apabila ia mula bersinar pada pokok-pokok yang baru berbunga pada pagi musim bunga yang sejuk. Ini memberinya perasaan harapan dan kehidupan baru di udara dan membuatnya menyedari bahawa dia di sini untuk merayakan kehidupan seorang lelaki hebat dan dia tidak dapat mengelakkan rasa terinspirasi dan bersyukur kerana keistimewaan menjadi kawan yang penting. North pernah mempunyai wira dalam hidupnya, seorang lelaki dengan integriti dan keberanian yang besar yang membuatnya merasa dia boleh melakukan apa sahaja. Ini memberinya keupayaan tak terhingga untuk hidup dalam kebahagiaan dengan mengetahui bahawa tiada apa-apa yang penting kecuali apa yang dilakukan orang untuk membantu orang lain. Dia datang ke NYC untuk mengingati dan merayakan kehidupan salah seorang wiranya dan menemui lagi satu bahagian dirinya. Ia adalah pelajaran rohani untuk mengisi semula semangatnya untuk hanya berbuat baik dengan hidupnya, yang memberi inspirasi lebih lanjut untuk berkongsi ini dengan pengikutnya.

‘The Happiness Warrior’ memberitahu kita bahawa untuk menjadi kekal bahagia dan puas dengan kehidupan sendiri, seseorang perlu menyedari ego. Satu perkara yang dikongsi bersama oleh semua orang yang dia kagumi ialah keupayaan untuk menunjukkan kerentanan dan kekal rendah diri. Kemarahan rendah diri boleh menjadi sukar kerana kita bangkit melalui kehidupan dan pencapaian kita. Orang boleh kehilangan kesabaran dengan mereka yang ditinggalkan dan menjadi kurang bahagia dengan diri sendiri dan kurang terhubung dengan mereka yang dicintai. Apabila orang belajar menjinakkan ego, mereka belajar untuk mencintai dan memaafkan diri mereka sendiri lebih baik. Nasihat lain adalah untuk mempelajari untuk menguasai jiwa. North berkata terdapat titik perubahan apabila orang boleh berhenti percaya bahawa perkara berlaku kepada mereka dan bahawa mereka tidak mempunyai kawalan terhadap tindak balas atau keupayaan untuk mengambil kawalan dan melawan balik. Apabila orang belajar untuk bercakap dan hidup dalam kebenaran mereka, mereka boleh mengubah takdir mereka dan menceritakan kisah mereka sendiri.

Penceramah motivasi juga meminta pengikutnya untuk memberi tumpuan kepada pertumbuhan peribadi. Dia berkata tidak kira betapa tidak berkaitan dan memusnahkan orang membuat kehidupan mereka, sentiasa ada satu titik di mana mereka menyentuh dasar dan tidak mempunyai pilihan selain bangkit. Ia adalah masa untuk memberitahu diri mereka bahawa mereka layak dan memulakan proses pengampunan sambil hidup dalam keadaan bersyukur untuk pelajaran dari kesilapan dan pilihan buruk masa lalu. Selanjutnya, North berkata untuk menjadi tuan kepada kehidupan sendiri. Dia berkata jika ada satu perkara yang menghargai dan pengebumian kepada mereka yang telah meninggal dunia ialah perubahan perspektif. Ia adalah bagaimana orang melayan masa dan menimbang semula nilai tindakan mereka. Jurulatih kehidupan meminta untuk memperoleh kepakaran kehidupan orang perlu selesa dalam kebenaran dan autentik mereka. Orang perlu menggunakan suara mereka dan mendengar kuasa niat mereka. Pada masa yang sama, ia adalah bagaimana orang tumbuh, belajar, dan melepasi kebijaksanaan kepada orang lain. Ia adalah bagaimana orang menjadi pejuang untuk diri mereka sendiri tanpa memerlukan pengesahan dari orang lain.

The Happiness Warrior juga meminta pengikutnya untuk mempercayai bahawa masa depan bermula hari ini kerana tiada apa-apa yang diperolehi apabila orang menunggu orang lain untuk memberi arahan dan memanipulasi pilihan mereka. Dia berkata bahawa segala-galanya yang diperlukan orang untuk mengetahui datang dari dalam, semua yang perlu dilakukan orang adalah memulakan langkah untuk mengambil kawalan semula semangat mereka, dan menyuburkan jiwa mereka. Beliau lebih lanjut menyatakan bahawa impian bermula dengan permulaan apabila membuat perkara berlaku dan mempercayai diri mereka. Kuasa mandiri yang dimiliki semua orang mencipta momentum mereka. Jadi disarankan untuk memulakan secara kecil dan konsisten kerana kebijaksanaan tumbuh dan peringkat dan proses akan menjadi lebih jelas. Jadi sentiasa penting untuk amalkan dan bekerja selari dengan niat kerana setiap langkah perjalanan mengandungi banyak pelajaran. Sebagai The Happiness Warrior, dia percaya bahawa tidak kira apa keadaan semua orang atau di mana mereka bersatu oleh kemanusiaan dan iman satu sama lain. Lawati untuk maklumat lanjut.

Media Contact

Tom Estey Publicity & Promotion

518 248 6174

Sumber :Tom Estey Publicity & Promotion

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.