Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Agensi Perekrutan Teratas di Arab Saudi

(SeaPRwire) –  

Al Khobar, Saudi Arabia 14 Mei 2024  – TASC atau task outsourcing.sa ialah agensi perekrutan dan penyelesaian sumber manusia terkemuka yang melayani Timur Tengah, termasuk Arab Saudi. Dengan lebih daripada lima belas tahun kepakaran global dan tempatan, agensi ini telah berada di garis hadapan dalam menyediakan penyelesaian perekrutan yang berkesan dan inovatif kepada perniagaan semua jenis.

TASC terkenal sebagai salah satu teratas di Arab Saudi. Mereka bekerja secara kolaboratif dengan sesetengah perniagaan terbesar dan terbaru di rantau ini. Mereka mempunyai pandangan segar yang menjadikan mereka berbeza daripada agensi saingan.

Agensi ini menyediakan pakej perkhidmatan perniagaan lengkap- daripada perekrutan tetap dan kerja kontrak untuk pengurusan gaji dan perundingan sumber manusia. Ini telah direka untuk meningkatkan kecekapan perniagaan anda sementara mengurangkan kos. Secara ringkasnya, mereka menguruskan tugas-tugas harian yang membosankan sementara membebaskan eksekutif perniagaan pelanggan untuk memberi tumpuan kepada tugas-tugas teras yang lain.

TASC ditubuhkan pada tahun 2007 oleh Ketua Pegawai Eksekutif semasa, Mahesh Shahdadpuri. Kumpulan syarikat TASC merangkumi TASC Outsourcing, TASC corporate services, AIQU, dan Future Milez.

AIQU ialah agensi perekrutan teknologi terkemuka di Timur Tengah yang menyambungkan bakat teknikal teratas dengan organisasi-organisasi memotong di bidang keselamatan siber, infrastruktur IT, Big Data & Analytics, Intelijen Perniagaan, kejuruteraan perisian, dan arena Digital.

TASC corporate services ialah rakan perniagaan strategik anda di rantau GCC. Dengan lebih daripada 15 tahun kepakaran global dan tempatan, mereka menawarkan sokongan kepada perniagaan semua saiz untuk menubuhkan diri di rantau ini, mengurus visa, Iqama (permit kerja), gaji, operasi sumber manusia, dan membolehkan transformasi sumber manusia.

Future Milez ialah rakan 3PL yang sangat boleh dipercayai di GCC. Mereka ialah rakan outsourcing pemandu dan penghantar yang beretika, sepenuhnya mematuhi undang-undang. Mereka menyediakan pemandu dan penghantar penghantaran terakhir yang berpengalaman.

Dua jenis kerja perekrutan yang dilakukan oleh TASC ialah perekrutan tetap dan kerja kontrak. Kerja kontrak merangkumi kerja kontrak jangka panjang, jangka pendek, dan Remote 360. Perkhidmatan perekrutan tetap merangkumi carian eksekutif, perekrutan kontinjensi, dan Saudization.

Di TASC, mereka menawarkan perkhidmatan perekrutan profesional kepada syarikat di Arab Saudi dan baki GCC daripada jawatan permulaan hingga ke tahap pertengahan dan kanan bahkan carian eksekutif tahap-C. Disokong oleh keupayaan penyelidikan dalaman, pemahaman mereka yang mendalam tentang pasaran tempatan, dan pangkalan data calon yang luas, TASC mengambil kebanggaan dalam menemui ‘orang masa depan’.

Perekruter berpengalaman TASC menjalankan perekrutan dari semua sudut. Mereka menyisih bakat terbaik di pelbagai pangkalan data dan senarai laman kerja. Mereka temuduga dan menapis calon untuk memastikan kesesuaian budaya dan teknikal.

Mereka meluluskan calon dan menyelesaikan formaliti yang berkaitan dengan perekrutan antarabangsa atau tempatan. Mereka mengurus proses temuduga lengkap antara pelanggan dan calon. Mereka menyusul calon untuk menyemak kesesuaian budaya. Mereka menyediakan jaminan ganti rugi untuk penyelesaian perekrutan khas.

Terdapat banyak sebab mengapa pelanggan memilih TASC sebagai salah satu syarikat perekrutan teratas untuk keperluan perekrutan mereka. Dengan beberapa tahun pengalaman dalam pencarian bakat, TASC telah menubuhkan dirinya sebagai salah satu agensi tempatan yang paling dipercayai untuk perekrutan di GCC, termasuk Arab Saudi.

Mereka tidak hanya bekerja dengan Start-ups, SME dan syarikat Fortune 500, tetapi mereka bekerja seiring dengan syarikat-syarikat ini untuk mencari kakitangan yang diperlukan untuk mencapai matlamat mereka. Janji jenama TASC adalah untuk mencari bakat yang betul dengan cepat, tanpa kompromi atau kejutan tidak menyenangkan.

Dapatkan bantuan tanpa tandingan untuk perekrutan tetap melalui semua tahap pengurusan dengan sokongan kuat pada setiap peringkat. Dapatkan akses kepada pengetahuan dan kepakaran tempatan. Mereka berpusat secara tempatan dan berpengalaman dalam pasaran Arab Saudi. Mereka memahami cabaran perekrutan dan menyediakan penyelesaian menyeluruh berdasarkan keperluan khas.

TASC menawarkan pakej perkhidmatan penuh daripada senarai pendek dan penapisan calon hingga ujian kualitatif, temuduga, kajian tambahan, dan pematuhan.

Mereka popular dengan syarikat Fortune 500 kerana beberapa sebab. TASC mempunyai kepakaran untuk menyelaraskan kerja mereka dengan objektif perniagaan anda. Mereka menyediakan sokongan menyeluruh untuk perekrutan tetap dan kerja kontrak.

TASC mempunyai pangkalan data dalaman calon untuk keperluan perekrutan segera yang paling genting. Mereka menyediakan perekrutan global 100% mematuhi undang-undang dengan cara bebas masalah. Mereka mempunyai kawalan penuh ke atas proses perekrutan. Mereka menyediakan pakej perkhidmatan perekrutan dan sumber manusia penuh.

Kerja kontrak jangka pendek dan jangka panjang adalah berguna untuk syarikat dengan keperluan tenaga kerja fleksibel. Remote 360 ialah perkhidmatan kerja kontrak di mana pasukan teragih secara global, tanpa sempadan, bersedia untuk mewakili syarikat anda 24/7. Dengan perkhidmatan kerja kontrak sedemikian, syarikat boleh menjimatkan sehingga 30% kos operasi.

Perekrutan tetap disediakan dalam tiga cara. Mendapatkan perekrutan tahap-C boleh membezakan kegagalan perniagaan dan kejayaan. Oleh itu, TASC telah membina rangkaian global bakat yang meletakkan kepimpinan eksekutif dan eksekutif terkemuka hanya satu klik jauh. Perkhidmatan ini dipanggil Carian Eksekutif.

Pasukan TASC menyedari bahawa proses perekrutan membabitkan pelaburan aset kewangan yang besar. Oleh itu, mereka menawarkan alternatif dalam bentuk Perekrutan Kontinjensi. Menurut pengaturan ini, pelanggan perlu membayar untuk perekrutan calon hanya jika mereka terbukti sesuai untuk syarikat anda. Jika tidak, anda tidak perlu membayar sesen pun kepada agensi. Susunan ini membantu mengurangkan beban HR dalaman syarikat anda.

Perkhidmatan ketiga ialah Saudization. Ini adalah sebahagian daripada usaha kerajaan tempatan GCC untuk mendorong integrasi calon tempatan yang lebih besar dalam tenaga kerja swasta. Pasukan 40 orang TASC, kebanyakan mereka lancar berbahasa Arab, mengetahui cabaran dan peluang yang dibawa oleh dasar kerajaan ini.

TASC mempunyai pangkalan data bakat tempatan yang luas dibina melalui penyertaan dalam pameran kerjaya dan rujukan universiti tempatan. Secara keseluruhannya, kepakaran TASC membantu anda mengambil bakat tempatan dan global dengan lancar melalui perkhidmatan khas mereka.

Mengenai Syarikat: TASC atau tascoutsourcing.sa ialah agensi perekrutan dan penyelesaian sumber manusia terkemuka yang melayani Arab Saudi dan baki GCC. Diasaskan sebagai sebahagian daripada kumpulan syarikat TASC pada tahun 2007, ia telah mencapai puncak kejayaan dalam industri ini, di bawah panduan yang cekap oleh pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif, Mahesh Shahdadpuri.

Hubungan Media

TASC Outsourcing Saudi Arabia

966 11 838 6933

Aras 2, No. Pejabat 209, 7534, Jalan Raja Abdulaziz, Daerah Al Ghadeer

Sumber :TASC Outsourcing Saudi Arabia

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.