Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Perdana Menteri Slovakia Ditembak: Kemaskini Langsung

(SeaPRwire) –   Perdana Menteri Slovakia ditembak: Kemaskini langsung

Perdana Menteri Slovakia Robert Fico telah ditembak dan cedera pada hari Rabu apabila beberapa das tembakan dilepaskan ke arahnya ketika beliau menyambut orang ramai selepas mesyuarat kerajaan.

Fico telah dibawa ke hospital oleh pasukannya selepas penembakan itu, manakala penyerangnya telah ditahan oleh polis.

Menurut laporan media tempatan, empat das tembakan dilepaskan ke arah Fico ketika beliau menjabat tangan penyokong di luar mesyuarat di Handlova, kira-kira 150km timur Bratislava. Salah satu das tembakan mengena perdana menteri, menurut saksi-saksi melaporkan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.