Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Lelaki membakar dirinya di luar Kedutaan Israel di Washington

(SeaPRwire) –   Dia dilaporkan menunjukkan bantahan terhadap peperangan yang berlangsung di Gaza

Seorang lelaki telah dimasukkan ke hospital dalam keadaan kritikal selepas membakar dirinya sendiri di luar Kedutaan Israel di Washington, DC pada Ahad, perkhidmatan kecemasan bandar itu berkata.

Vito Maggiolo, jurucakap bagi DC Fire and EMS, memberitahu wartawan bahawa lelaki itu telah dimasukkan ke hospital dengan “kecederaan yang mengancam nyawa secara kritikal.”

Jurublog bebas Talia Jane berkata beliau telah mendapatkan rakaman insiden itu, yang menunjukkan bahawa lelaki itu memakai pakaian tentera dan menggambarkan dirinya sebagai “anggota aktif Tentera Udara Amerika Syarikat.”

Menurut Jane, lelaki itu berkata “Saya tidak akan lagi menjadi komplis dalam pembunuhan beramai-ramai” dan berteriak “Bebaskan Palestin.” Jurublog itu memuat naik rakaman seorang lelaki diliputi api.

BUTIR-BUTIR AKAN DIKEMUKAKAN

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.