Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Lelaki Bakar Diri Sendiri di Luar Perbicaraan Trump (VIDEO GRAFIK)

(SeaPRwire) –   Korban roboh ke tanah sebelum api dipadamkan

Seorang lelaki telah membakar dirinya sendiri di luar perbicaraan ‘wang kotor’ bekas Presiden Amerika Syarikat Donald Trump di Bandar Raya New York. Api akhirnya dipadamkan, tetapi tidak jelas sama ada lelaki itu mati akibat kecederaannya.

Insiden dramatik berlaku pada petang Jumaat, sejurus selepas juri akhir dipilih dan duduk.

Video menunjukkan lelaki diliputi api sambil berlutut tegak dengan tangan di belakang kepala. Selepas berbakar selama kira-kira satu minit, lelaki yang jelas terbakar itu roboh ke tanah dan dipadamkan oleh pegawai polis.

Insiden itu disiarkan secara langsung oleh beberapa rangkaian berita AS, termasuk Fox dan CNN. Apabila pembawa berita Fox menyedari apa yang berlaku, salah seorang boleh didengar memberitahu rakan sekerjanya untuk mencari pemadam api di dalam trak mereka.

Selepas mematikan api, pegawai polis menutup mayat lelaki dengan tilam api sebelum dimuatkan ke dalam ambulans. Tidak jelas sama ada dia terselamat daripada penderitaannya.

Juga tidak jelas sama ada lelaki itu membakar dirinya sebagai tindakan protes. Saksi memberitahu CNN bahawa dia menyebarkan risalah sebelum menuangkan minyak tanah ke atas dirinya dan menyulut korek api. Jabatan Polis New York memberitahu pemberita bahawa pegawai masih mengumpul maklumat “tentang apa yang berlaku”.

Amaran: kandungan grafik yang sangat teruk:

BUTIR SELANJUTNYA AKAN MENYUSUL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.