Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Dua helikopter tentera berlanggar semasa uji tayang perbarisan (VIDEOS)

(SeaPRwire) –   Sepuluh anggota krew terbunuh dalam insiden ini, Tentera Laut Diraja Malaysia telah mengesahkan

Dua helikopter Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) berlanggar semasa percubaan untuk pertunjukan sambutan ulang tahun ke-90 bulan depan pada Selasa.

Kedua-dua kenderaan terbang berlanggar dan terhempas di pangkalan TLDM Lumut pada pukul 9:32 pagi waktu tempatan ketika melakukan percubaan terbang sambutan, Tentera Laut mengesahkan dalam kenyataan.

“Semua mangsa disahkan mati di tapak kejadian dan mayat dihantar ke Hospital Tentera Laut Diraja untuk proses pengenalan,” Tentera Laut mengesahkan dalam kenyataan, menambah badan siasatan akan dibentuk untuk mencari punca insiden itu.

Dua helikopter yang terlibat ialah helikopter AgustaWestland AW139 dan Eurocopter Fennec lebih ringan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.