Berita Asia Selatan: berita tergempar, acara korporat, liputan acara

Beberapa orang disandera di negara EU

(SeaPRwire) –   Pihak berkuasa tempatan mengarahkan pemindahan sebahagian bandar Ede di Belanda

Beberapa orang telah diambil tebusan oleh seorang lelaki tidak dikenali di sebuah kedai kopi di bandar Ede, Belanda, laporan media tempatan dan pihak berkuasa telah melaporkan.

Polis tempatan mengesahkan pada Sabtu bahawa terdapat “situasi tebusan melibatkan beberapa orang sedang berlangsung di sebuah bangunan di pusat” bandar itu, yang terletak kira-kira 80km timur dari Amsterdam. Akhbar tempatan Algemeen Dagblad menggambarkan suspek sebagai seorang lelaki “keliru” yang menahan pelawat di bar.

Pegawai-pegawai juga berkata bahawa pemindahan kira-kira 150 rumah di kawasan itu kini sedang berlangsung. Polis juga mengeluarkan maklumat memberitahu penduduk “untuk menjauhkan diri dari pusat Ede.” “Tetap di dalam dan jangan datang dan menonton,” kata agensi itu, menekankan bahawa “pada masa ini, tiada petunjuk motif pengganas.”

MAKLUMAT LANJUT AKAN MENYUSUL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.